Wednesday, August 31, 2005

Flickr Magazine

More fun with Flickr! Create your own magazine cover from a Flickr photo. Via the great FlickrBlog.Technorati:

Tuesday, August 30, 2005

Singapore


Singapore
Originally uploaded by Kaeru.

The first batch of photos taken during my vacation are up. I've put 35 shots of Singapore in the Indonesia 2005 set. Enjoy!

Pervert

Een meisje wordt sexueel geintimideert in een NYC metro. Wat doet ze? Ze pakt haar cameraphone, neemt een foto van hem en zet deze op Flickr. Wie had gedacht dat deze photosharing community ooit gebruikt zou worden als opsporingsmedium...

Technorati:

Waar is Kars?

Pret met Plazes. Je kan nu een where is... pagina maken. Bekijk de mijne hier: http://beta.plazes.com/whereis/Kars/

Technorati:

Sunday, August 28, 2005

Play


Play
Originally uploaded by Kaeru.

Terug in NL! Ben druk door de 1000+ foto's heen aan het neuzen voor een def. "Indonesia 2005"-set maar deze kon ik jullie niet onthouden. :-)

Guantanamo Plaze

Wow. A new plaze over at Plazes: Guantanamo Bay Naval Station. More evidence that this way cool location based service is taking off...

Technorati:

Friday, August 26, 2005

Ulu Watu monkey


Ulu Watu monkey
Originally uploaded by Kaeru.

Another sample of my vacation snaps. When I get back I'll spend some time making a nice selection to upload to Flickr. For now the monkey'll have to do.

Laatste dagen

Ik maak me klaar om terug te gaan. Zit nu in een internetcafé in Tunjungan Plaza, een grote mall. Vanmiddag gaan we nog even langs een fotograaf voor gezellige groepsfoto's, en vanavond wordt er eerst naar de kerk gegaan en daarna gegeten en gezongen in een karaoke-bar. Dikke pret dus.

Morgen vliegen we rond drie uur 's middags uit Surabaya naar Jakarta. Vandaar naar Singapore en vervolgens de lange, lange vlucht naar A'dam. Gelukkig heeft SA hippe in-flight entertainment consoles, waar je uit maarliefst dertig verschillende films kan kiezen om ze vervolgens wanneer je maar wil te bekijken. Joy.

Tot snel!

Wednesday, August 24, 2005

Bunaken

We zitten op Pulau Bunaken, een eilandje voor de kust van Manado, Sulawesi. We hebben een cabin aan het strand, met prachtig uitzicht op de zee. We eten drie maaltijden per dag uit de keuken van de eigenaar, voornamelijk vers gevangen vis. Een paar meter de zee in kun je prachtig snorkelen, we hebben brillen en flippers bij de eigenaar geleend. Net zijn we met een bootje op drie verschillende plekken in de zee wezen snorkelen en nu worden we geroepen voor het eten. We hebben het hier heel goed. Dus.

Friday, August 19, 2005

Hoog nodige update

Het blijkt dat alle MMS posts vanaf mijn Indo abo niet zijn aangekomen. :-( Daarom was het hier de laatste tijd zo angstvallig stil. De strekking van alles was: Bali en Lombok waren super. Lekker geluierd en van het heerlijke klimaat genoten. Nu heb ik net mijn eerste dag Tana Toraja in Sulawesi er op zitten. Heel erg gaaf. De omgeving is prachtig, groen, groen, groen. De Toraja zijn 1 één van de weinige volken in Indonesië die hun oude gebruiken hebben weten te behouden. Dat uit zich vooral in hoe ze hun dierbaren begraven; uitgebreide ceremonies waar heel veel buffels worden geslacht. De doden worden op bizarre manieren begraven te ruste gelegd: in gaten in rotswanden bijvoorbeeld. Vandaag hebben we wat dorpen bezoch en graven bekeken. Morgen gaan we een begravenis bijwonen. Ben benieuwd! Nu op weg naar een restaurant voor wat lekker eten. We zijn hier nog twee nachten en vertrekken dan terug naar Makassar, waar we de volgende dag een vliegtuig naar Manado pakken. Van daaruit gaan we direct met de boot naar Pulau Bunaken. Wat een erg mooi eiland moet zijn waar je geweldig kan snorkelen. Daar zitten we dan nog 4 nachten. Zin in!

Friday, August 12, 2005

Meer foto's!


Kodok
Originally uploaded by Kaeru.

Joepie! Heb weer een tiental foto's op Flickr gezet, met onder andere deze hippe kikker.

De familie van Lieke's moeder is uit Surabaya aangekomen. Het hotel is dus niet meer veilig. ;-) Vanavond vieren we hun 25 jarig huwelijk. Lieke is daarom koortsachtig aan het schrijven aan een lied dat ze samen met haar zusje wil zingen.

Ik ga de rest van de dag Foucault's Pendulum uitlezen ergens in de schadus van een palmboom. Groeten!

Wednesday, August 10, 2005

Ziek enzo...

Ik zit in de wachtruimte van een privé kliniek in Denpasar. Niet schrikken, met mij is alles goed. Met de vader van Lieke iets minder. Diens arm is uit de kom. Hij belandde in een forse golf tijdens het zwemmen in de zee. Over een half uur wordt de arm terug gezet. Of onder plaatselijke verdoving, of onder algehele.

Ik zelf ben nog aan het bijkomen van een gemene griep die me maandag eind van de dag velde. Gisteren de hele dag in bed gelegen, spierpijn, koorts, hoofdpijn, dat soort dingen. Vandaag weer op de been. Heb de hele dag een beetje liggen zonnen, gezwommen, mijn eetlust komt langzaam terug. Er zijn slechtere plekken om ziek te zijn.

Het zit in de lucht, want Cintha, het zusje van Lieke had gisteren last van een voedselvergiftiging en Lieke's oom Wim had vandaag hetzelfde. Gezellig, al met al.

Ondanks alles is het fijn om weer op Bali te zijn. Het blijft een prachtig eiland. Het strand, de zon, de mensen en het eten verzachten de pijn aanzienlijk.

Monday, August 08, 2005

Indo SIM

Overigens, ik heb hier een pre-payd abonnement. Heb daar nog geen MMS op aan de praat. De instructies in Bahasa waren iets teveel van het goede. Heb wel meestal die sim er in zitten. Het nummer is +6281331871766.

Naar Bali

Alles gepakt. We stappen zo een taxi naar Juanda, de luchthaven van Surabaya in. Daar nemen we een vlucht naar Bali, waar we een week zullen zijn. Zin in.

De bruiloft van Paco en Novi was erg mooi. Iedereen zag er geweldig uit. Lieke herkende ik na haar sessie van drie uur in een salon niet meer terug! De receptie was op een hele mooie plek, buiten rond het zwembad van een country club-achtig complex. Het buffet was ook niet mis. Lekker.

Goed, op naar de volgende bestemming!

Friday, August 05, 2005

In de caldera


In de caldera
Originally uploaded by Kaeru.

Een eerste zestal foto's geupload naar Flickr, maar het duurt lang, lang, lang. Daarom later meer.

Hier zie je onze jonge held in de caldera van een uitgebluste vulkaan waarin Gunung Bromo ligt. Net een zonsopgang gezien, nu koud maar voldaan terug naar het hotel voor een ontbijt!

Thursday, August 04, 2005

Bromo

Om half vier 's ochtends opstaan. In een mistige krater afdalen, 3 kilometer naar een vulkaan lopen door het mulle zand en dan een trap met 253 treden op klimmen. Je moet er wat voor over hebben, maar dan zie je ook een hele mooie zonsopgang. Ik heb het overleefd dus, net als al die andere ontelbare toeristen die me zijn voor gegaan. Het was tof. Nu de laatste voorbereidingen treffen voor de bruiloft van zaterdag. Het nieuwe maatpak is binnen, nu nog wat accessoires. Morgen dus een dagje mall. Er is daar een internetcafé, dus wie weet dan meer...

Wednesday, August 03, 2005

Op weg naar Bromo

In de Kijang naar Gunung Bromo. Hebben net wat gegeten bij een wegrestaurant en zijn nu toe aan de tweede helft van de rit. 'Wij' zijn Lieke, Kars, Martin, Cintha en een naamloze chauffeur. We staan morgenochtend voor dag en douw op om de vulkaan Bromo te beklimmen (er is een trap en Bromo is niet actief) en de zonsopgang te bekijken. Diezelfde dag dan weer terug. Ik ben benieuwd en heb er zin in.

Tuesday, August 02, 2005

Taxi test

Net geland in Surabaya. Nu op weg in een volle taxi naar het huis van tante Femmy. Eén koffer op de achterbank en net genoeg plek voor mij en Lieke. Ik blog dit via MMS. Ben benieuwd of het werkt!

Singapore

Ik sta op Changi, het vliegveld van Singapore even te internetten. Moet over een kwartier bij de gate zijn. De stad was super. Heerlijk gegeten (vooral Little India), heftige moderne architectuur en schoon, schoon, schoon. Nu door naar Jakarta, dan Surabaya. Ben ik de rest van de dag wel zoet mee. Later meer!